top of page

3 maske za uklanjanje mitesera

Maska od želatine u prahu i mlijeka

Smjesu za uklanjanje mitesera možete napraviti kod kuće, vrlo brzo i jednostavno, i ono što je najbitnije – jeftino. Za ovu smjesu su vam potrebna samo dva sastojka, a to je želatina u prahu i mlijeko. Oba sastojka možete kupiti u svakoj trgovini i koštaju svega nekoliko kuna, tako da ćete za ovu smjesu potrošiti oko desetak kuna.


Jednu žlicu želatine u prahu pomješajte s jednom žlicom mlijeka te smjesu zagrijte na vrlo laganoj vatri i čekajte oko tridesetak sekundi. Svakako pripazite da smjesa ne bude prevruća i provjerite temperaturu smjese prije nanošenja na lice.


Prije nanošenja na lice, smjesu ostavite da odstoji. Nakon što je smjesa odstajala, masku nanesite na lice te je držite na licu tridesetak minuta, odnosno pola sata. Kada vidite da se ona počinje sušiti, možete ju ukloniti. Prilikom odvajanja maske od kože, ona će s lica ukloniti sve mrtve stanice i nečistoće.


Maska od bjelanjka i limunovog soka


Masku za uklanjanje mitesera možete napraviti i pomoću jaja i limunovog soka, a navedena dva sastojka također možete pronaći u svakoj trgovini i to po cijeni od svega par kuna. Prvi korak je da od jaja odvojite bjelanjak i žumanjak. Bjelanjak stavite u zdjelicu te ga istucite u pjenastu smjesu. U smjesu dodajte žlicu limunovog soka te sve dobro promješajte. Nanesite masku na lice te je ostavite da djeluje dvadesetak do tridesetak minuta. Nakon toga masku uklonite i operite lice mlakom vodom.



Maska od cimeta i meda

Cimet i med su također prirodni sastojci koji pomažu u borbi protiv mitesera. Za ovu masku pomješajte 2 žličice meda i jednu žličicu cimeta. Kada dobijete jednoličnu smjesu, nanesite ju na lice i ostavite da djeluje 30 minuta. Nakon toga uklonite masku, umijte lice mlakom vodom i po želji nanesite hidratantnu kremu.


Ako se vidljive crne točkice pojavljuju par puta godišnje, možete računati na to da ih možete sami sanirati prirodnim putem. Ako je riječ o većoj površini te ako taj problem traje duži vremenski period, savjetujemo da se obratite dermatologu i da potražite stručno mišljenje. U borbi protiv mitesera mogu pomoći brojni prirodni sastojci, no vrlo je bitno da redovito odlazite na redovno čišćenje lica, posebice ako imate problematičnu kožu. U brojnim salonima nude se razni tretmani čišćenja lica, kao što je vakuumsko čišćenje, čišćenje lica UVZ špatulom, laser, mikrodermoabrazija itd.


Osim redovne primjene čišćenja lica, bitno je paziti i na prehranu – izbjegavati šećere i ugljikohidrate te redovito uzimati dodatke prehrani kao što su cink i vitamin D.


Ako vodite borbu s miteserima, potrebno je redovito nanositi piling od gline i koristiti što jednostavniji make up, a preporučuje se korištenje laganog korektora ili puder s antiseptičkim djelovanjem.


© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page