top of page

3 varijante zdravog doručka od 300 kalorija

Chia sjemenke postale su miljenice svijeta zdrave prehrane jer su pune vlakana, omega-3 masnih kiselina, proteina i kalcija. To ih čini savršenim dodatkom vašem uravnoteženom doručku. Iako se na teksturu treba malo naviknuti, jednom kad im date priliku sigurno će promijeniti vašu uobičajenu rutinu.


Puding od kokosa sa chia sjemenkama

Za pripremu pomiješajte limenku kokosovog mlijeka s ⅓ šalice chia sjemenki, 1 žlicom vanilije i medom po ukusu. Napunite svoj pripravak svježim ili smrznutim bobičastim voćem.


Grčki jogurt sa svježim voćem i pahuljicama

Kad bježite kroz vrata jer ste zaboravili postaviti alarm i nemate vremena za kuhanje, uvijek je dobro imati nekoliko grčkih jogurta u frižideru pri ruci. Danas možete pronaći i grčki jogirt sa raznim okusima, npr. sa medom, kokosom, pistacijom, jagodom i bobičastim voćem. Grčki jogurt uvijek možete pomiješati sa orašastim plodovima kao što su lješnjak, orah ili indijski oraščić. Ukoliko volite sušeno voće, svakako možete dodati sušene banane, brusnice ili grožđice, po želji. UIkoliko ste na strogoj dijeti i zaista pazite na unos kalorija i šećera, preskočite opcije s dodatkom voća i šećera i umjesto toga kupite običnu verziju grčkog jogurta i dodajte samo svježe voće. Malo meda i malo svježeg bobičastog voća pomaže da ovaj izvor proteina bude posebno ukusan.


Zeleni smoothie

Doručak ne mora biti kompliciran obrok, a kako smo svi ujutro u žurbi, uvijek nam je u interesu da spremimo doručakl što brže, a opet da bude što zdraviji. Upravo iz tog razloga smoothie je uvijek odlična varijanta jer jedino što trebate učiniti je narezati voće po želji, dodati mlijeko ili jogurt, možda med ili cimet te izmiksati. Vaš smoothie može biti gotov za samo nekoliko sekundi. Smoothie može biti slađi ukoliko ga želite napraviti s voćem, ali za sve ljubitelje povrća, postoje i mnoge zdrave varijante sa dodatkom npr. špinata. Mogućnosti su beskrajne kada su u pitanju varijacije. I što je najbolje od svega, potpuno je prenosiv, tako da možete uživati ​​u svom smoothiju kada i gdje god želite. Ako ga ne stignete popiti doma u miru prije polaska, uvijek ga možete pretočiti u plastičnu čašu i ponijeti sa sobom.


Pripremu zelenog smoothia počnite s tekućom bazom, poput bademovog mlijeka, kokosovog mlijeka ili kokosove vode. Dodajte veliku šaku špinata, kelja, raštika ili blitve.

Odaberite voće za prirodnu slatkoću, kao što je pola banane, jagode, jabuke, kruške, breskve ili bobičasto voće. Zatim dodajte dodatke: avokado, chia sjemenke, lanene sjemenke, cimet, đumbir, kolagen u prahu ili zeleni prah. Prelijte ledom, izmiksajte i uživajte.





© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page