top of page

5 stvari koje su bitne za svaku vezu


1. POŠTOVANJE – Svaka veza trebala bi se zasnivati na poštovanju. Na poštovanju se grade i ostale stavke koje su bitne za zdrav odnos. Poštovanje je Vaš odraz u očima partnera i na neki način morate se potruditi da ga zadobijete. Ukoliko ne poštujete sami sebe, rijetke su situacije da će vas netko shvatiti ozbiljno i poštovati Vas. Poštovanje ćete zaslužiti ako znate što želite, ako ste uporni i ako imate jasne ciljeve u životu. Što se odnosa tiče, uvijek je bitno partneru dati do znanja što želite u odnosu, a što ne želite. Tako će vas partner više cijeniti i poštovati te će se smanjiti mogućnost da vas shvati zdravo za gotovo.


2. KOMPROMIS – Rijetko kada ćete naići na osobu koja ima jednako mišljenje kao i vi u svakoj situaciji, tako da je teško očekivati to i od vašeg partnera. Normalno je i prirodno da se nećete uvijek oko svega slagati, možda ćete na jednaku situaciju gledati s dvije različite strane, no najbitnije je ipak na kraju da uspijete pronaći kompromis. Odnos je prilagodba i morate biti spremni prilagoditi se partneru kako bi našli neko zajedničko rješenje.


3. LJUBAV – Ako vas ljubav vodi, uvijek ćete biti spremni i na kompromis. Kada ima ljubavi, može se sve. Ljubav treba prepoznati i raditi na tome da se ona ne ugasi. U slučaju da volite partnera i da partner voli vas, radit ćete na iskrenom odnosu koji će uključivati uzajamno poštovanje i kompromis.


4. ISKRENOST – Kada govorimo o pojmu iskrenosti, bitno je da budete iskreni od samog početka jer je to jedini način da izgradite iskren odnos. Ljudi uglavnom na početku imaju tendenciju da se partneru žele dodvoravati pa se nastojite prikazati u što pozitivnijem svijetlu, što nekad uzrokuje sitne laži. Sitne greške i nepotrebne laži na početku mogu jako poljuljati povjerenje, tako da se svakako lagati ne isplati. Kada se radi o sitnim lažima, one s vremenom mogu postati i krupnije što svakako jako narušava odnos. Ukoliko ste jedno prema drugom iskreni od samog početka, puno lakše će vam biti kasnije. To se prije svega odnosi na to da s partnerom možete iskreno razgovarati o svemu bez zadrške.


5. ODANOST – Od samog početka kada krenete u nešto, bitno je da svom partneru budete odani, odnosno da svu svoju energiju usmjerite na to da izgradite zdrav odnos, a ne situacije koje vas sputavaju. Također, ako ste od početka koncentrirani isključivo na jednu osobu bit će vam lakše kasnije prepoznati da li je ta osoba stvarno za Vas. Ukoliko se radi o vezi, također je vrlo bitno da budete odani u svakom smislu te riječi. Uz odanost veže se i pojam lojalnosti, gdje partner mora biti svjestan toga da može računati na vas u svakom trenutku.



© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page