top of page

9 atrakcija koje će vas oduševiti u Dubaiju

Dubai je poznat po tome da je na glasu kao grad raskoši, zlata i dijamanata, a svim posjetiteljima ostaje u nezaboravnom sjećanju. Mnogi upravo ove zimske dane provode u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uz toplo vrijeme, sunce, ali i arhitekturu i znamenitosti koje ostavljaju bez daha. Ako se odlučite posjetiti ovu poznatu destinaciju, svakako obratite pažnju na ovih 9 znamenitosti. Dubai je raj za ljubitelje šopinga, pustinjskog safarija, moderne arhitektura, ali i ljubitelja luksuza. Skijanje u pustinji samo je jedna od mogućnosti koju nudi ova prestižna svjetska destinacija.


1. Burj Khalifa


Burj Khalifa je sa svojih 828.9 metara najviša zgrada na svijetu, a samim time nosi titulu jedne od glavnih svjetskih atrakcija. Na 124. katu zgrade nalazi se vidikovac, s kojeg posjetitelji imaju pogled na cijeli Dubai sa svih strana. Ova poznata luksuzna građevina koja je postavila veliki broj rekorda u različitim segmentima: Ima najvišu samostojeća struktura (828 m) s najviše katova (163 kata) koji su povezani najvišim instaliranim liftom na svijetu u svijetu koji je ujedno i najbrži (64 km/h). Zgrada posjeduje i najviši bazen na svijetu koji se nalazi na 76. katu, najviši restoran lociran je na 122. katu, na čak 442 metra nadmorske visine, dok se najviši noćni klub prostire na 144. katu zgrade.

2. Burj Al Arab


Dubai je poznat po specifičnim modernim zgradama koje u Europi možemo rijetko gdje vidjeti. Jedan od najatraktivnijih tornjeva je i hotel Burj Al Arab, koji je jedini hotel sa 7 zvjezdica na svijetu. Napravljen je u obliku jedra, što ga čini vrlo prepoznatljivim, a posjeduje ulazno predvorje koje je najveće na svijetu.


3. Dubai Mall


Za ljubitelje šopinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife. Centar se rasprostire na 1,2 milijuna četvornih metara te ima više od 1200 trgovina.


4. Dubai Aquarium


Nakon što obavite šoping, svakako posjetite jedan od najpoznatijih svjetskih akvarija koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra. Akvarij sadržava više od 140 vrsta morskih životinja, a posjetiteljima se nudi čak i ronjenje u društvu morskih pasa, što svakako može biti jedno nezaboravno iskustvo.


5. Fontane

U podnožju najveće građevine na svijetu nalaze se najveći sustav fontana na svijetu gdje možete uživati u petominutnom plesu fontana koji prati i osvjetljenje oko 6000 lampica, lasera i projektora, a vodeni slapovi dižu se u zrak i do 150 metara. Audiovizualni doživljaj „igre vode i svijetla” kreće svakog dana od 18 sati, a u njemu možete uživati potpuno besplatno.


6. Dubai Desert Safari


Ako volite adrenalin preporučujemo adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji. Uz vožnju u džipovima, možete izabrati i vožnju na kvadovima te promatrati zalazak sunca koji u pustinji izgleda nezaboravno. Preporučujemo i posjet beduinskom selu gdje posjetitelji mogu jahati deve, ukrašavati kožu kanom ili uživati u vodenoj luli koja se nudi u širokom spektru različitih aroma.



7. Dubai Frame


Ako želite vidjeti najveći okvir za sliku, koji se diže u visinu od čak 150 metara, svakako posjetite Dubai Frame koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. S mosta se pruža pogled od čak 360 stupnjeva na grad, dok se na dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubaija, što svakako može biti vrlo edukativno i zabavno.



8. Dubai Miracle Garden


Kao što i sam naziv govori, ovo je najveća i najljepša cvjetna bajka u Dubaiju koja se rasprostire do 70 tisuća metara kvadratnih, a krasi ga 150 milijuna cvjetnih vrsta. Vrt je prožet i prekrasno ukrašenim lukovima u različitim oblicima koji su obloženi cvijećem.


9. Panoramski kotač Ain Dubai


Panoramski kotač u Dubaiju najveći je na svijetu, a čak je veći i od popularnog kotača zvanog London Eye. Kotač se sastoji od raznih kabina koje mogu biti prilagođene za poslovne sastanke ili za privatnu večeru uz nezaboravni pogled na cijeli Dubai. Jedna vožnja traje 38 minuta i nudi predivan pogled na gradsku panoramu.




© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page