top of page

Ljubavni odnos na društvenim mrežama: DA ili NE ?

Bez obzira radi li se o najboljem opisu za poticanje znatiželje ili o uvlačenju prave količine misteriozne ruke u vašu Instagram priču, ne nedostaje savjeta o tome kako nježno pokrenuti svoju vezu — ali što ako ste manje zainteresirani da svijet sazna za vašu vezu prije nego što budete sigurni da je to prava stvar?


Održavanje stvari tako skromnim može biti borba za slavne osobe, kojima je potreban samo šapat glasina prije nego što se moraju boriti s paparazzima - ali još uvijek imaju svoje načine da prihvate tu objavu.


Predstavljamo: lansiranje supružnika. Antiteza postupnom, sramežljivom laganom pokretanju društvenih medija, lansiranje supružnika je kada parovi čekaju dok se na prstu ne pojavi prsten i dok se tinta ne osuši na vjenčanom listu prije nego što podijele svoju vezu na Instagramu.


Mnogi kriju svoj privatni i ljubavni život od očiju javnosti i od društvenih mreža jer nisu sigurni u odnos. Danas mnogi obitavaju u nekoliko odnosa istovremeno ili se viđaju sa više osoba istovremeno te upravo zato teško dolazi do definicije odnosa da parovi znaju na čemu su. Ako ste stvarno zaljubljeni i ako ste sigurni u odnos, nemate razloga da se krijete od društvenih mreža. Također, objavljivanje zajedničkih fotografija na društvenim mrežama može i donijeti mnogo toga pozitivnog - na taj način ćete pokazati partneru da ga poštujete, cijenite, da ste ponosni na njega i da ste sigurni u to da će odnos ipak potrajati. Tako da upravo ta stavka može i učvrstiti odnos.


Kao jedan od razloga skrivanja odnosa od društvenih mreža mnogi navode i proceduru sa brisanjem slika sa društvenih mreža. Ukoliko dođe do prekida nakon što se veza učini javnom, mnogi imaju problem sa brisanjem slika koje su objavljivali tokom veze i osjećaj obaveze da se javnosti moraju opravdavati o načinu i razlozima prekida. No, iako je veza bila javna, vi svakako odlučujete o tome koje stvari ćete podijeliti na društvenim mrežama i da li ćete se ikome povjeriti o razlozima prekida. Iako je veza bila javna, iako dođe do prekida to treba gledati kao svakodnevnu stvar, to je ljudski. Ukoliko ste sigurni u odnos, to vas ne bi trebalo pokolebati i utjecati na to da li ćete svog partnera podijeliti na društvenim mrežama.


Iako sakrivanje odnosa od društvenih mreža može na vaš odnos utjecati i pozitivno, bitno je znati da uvijek postoji i ona druga strana pa u određenim situacijama upravo to na odnos može utjecati i negativno. Ukoliko vaš partner ima drugačije stajalište vezano za ovu temu, sakrivanje odnosa od društvenih mreža može protumačiti i kao da niste sigurni u njega, vaš odnos ili da ga krijete od očiju javnosti. To automatski može potegnuti i nove hipoteze, kao npr. da ga se sramite ili da "sjedite na više stolica" pa da upravo zato ne želite učiniti vezu javnom kako bi ostavili i ostale opcije otvorenima. Upravo zato partner može posumnjati da imate možda "rezervu". Skrivanje odnosa od društvenih mreža može partnera navesti da ima manjak povjerenja u vas zbog mišljenja da imate i druge opcije.


Kod ove teme bitno je pričati otvoreno sa partnerom te je bitno da se oba partnera usuglase oko ove teme. Ukoliko imate potpuno suprotna stajališta u odnosu na partnera, moglo bi biti problema. Bilo bi idealno kada bi se slagali i usuglasili oko toga hoće li vaša veza biti javna ili tajna.




© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page