top of page

Sitni detalji za dekoraciju stola

Ambijent je mnogima jako bitan, pogotovo kada su u pitanju obiteljska druženja ili bitan nedjeljni ručak, rođendan vama bitne osobe ili neka slična prigoda. Osim sitnih detalja oko kojih se možete potruditi kada je u pitanju dizajn interijera, uz malo truda možete itekako podići atmosferu i ugođaj dekoracijom stola. Uz malo truda stol može zablistati i sigurno dočekati vama bitne goste. Evo nekoliko ideja koje vas mogu inspirirati :


DEKORATIVNI STOLNJAK

Stolnjak je glavni sastavni dio dekoracije svakog stola. Bitno je da bude ispeglan. Ako želite, možete preko stolnjaka staviti i ukrasnu traku koja uglavnom ide preko stola po sredini. Preporuka je da stolnjak bude što jednostavniji kako bi podloga bila što neutralnija da do izražaja dođu tanjuri i dekorativne podloge, salvete i ostalo.


DEKORATIVNI TANJURI

Dekorativni tanjuri mogu biti uvijek u boji koju preferirate te boji koja se slaže sa uređenjem kuhinje, blagavone i interijera. Ako servirate više sljedova jela, duboki i plitki tanjuri ne moraju biti u istoj boji, a posebno lijepo izgleda ako plitki tanjuri budu nešto neutralnijih boja, a duboki tanjuri nešto kreativniji, jačih nijansi. Pribor za jelo posložite po bontonu i uskladite ga sa dekoracijom stola i tanjura

.

PODLOGE ZA TANJURE

Podloge za tanjure se danas nude u svakakvim materijalima, bojama i oblicima. Ako imate okrugli stol, preporuča da se i podloge za tanjure budu okrugle. Ako je stol četvrtastog oblika, preporuka je da i podloge za tanjure budu četvrtaste. Ukrasne podloge za tanjure možete pronaći u gotovo svakoj trgovini prodaje dekoracije, kao npr u Kyku, Pepcu i Tediju.


SALVETE

Boju salveta uskladite da bojom tanjura i bojom podloga za tanjure. Ukoliko su podloge i tanjuri svijetli, uvijek je na stolu lijepo vidjeti nešto veći kontrast koji možete dobiti npr. crvenim salvetama, ili jednostavnim salvetama sa ornamentima.


DEKORATIVNE ČAŠE

Čaše se također mogu naći u raznim oblicima i bojama. Čaše po pristupačnim cijenama možete naći u Pepcu, Ysku, Tediju, Kyku i sličnim trgovinama. Mnoge čaše su dekorativne, a vrlo lako ih je naći u raznim boja. Šarene čaše se mogu iskoristiti za specijalne prilike kao što su rođendani ili djevojačke večeri.


Uz sve nabrojeno, kada ste već postavili stol, tu su uvijek i sitni dekorativni detalji koje možete staviti na stol, ali u umjerenim količinama kako ne bi zauzimali previše mjesta.


LATICE

Kada ste postavili stol možete ga dekorirati laticama tako da ih raspršite po stolu. Latice mogu biti prirodne, sušene ili umjetne. Uvijek je bolje da su latice prirodne.

KAMENČIĆI

Ukrasne kamenčiće možete kupiti u Offertisimi, Tediju, Pepcu i Kyku, kao i ostale razne dekoracije za stol. Kamenčići mogu biti raznih oblika i boja, nalik na dijamante ili nalik na drago kamenje.

ŠKOLJKE

Školjke možete kupiti u Offertisimi i Kyku. Školjkice daju posebnu čar stolu ljeti, kada se r adi o laganoj ljetnoj večeri ili ručku. Školjkice će svakako na stolu izgledati egzotično, i gdje god da se nalazili, imat ćete morski ugođaj.

VAZA SA CVIJEĆEM

Na sredini stola je poželjno da bude vaza sa pravim cvijećem, po vašem izboru. Pritom treba pripaziti da buketi ne budu preveliki kako ne bi zauzimali previše mjesta na stolu.

SVIJEĆE

Za večeru je uvijek lijepo imati romantični ambijent koji možete jednostavno postići ukrasnim svijećama. Postoje u raznim bojama, oblicima i mirisima.




© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page