top of page

Modne radionice stilistice Paule Veličković

Paula Veličković poznata je stilistica koja odnedavno organizira i modne radionice, a često je možemo vidjeti kao i najbolje odjevenu na špici. Imali smo čast sa njom obaviti i kratki intervju po pitanju toga kako pojedinac može formirati svoj stil.


1. Kako pojedinac može formirati svoj stil ?


Uvijek je poželjno imati par basic komada koji vam dobro pristaju i na njima dalje graditi priču. Ne morate biti u trendu, dapače, budite svoji. Trendovi dolaze i odlaze, predlažem da slažete odjeću po svom ukusu. Vaš pokretač može biti profesija kojom se bavite, muzika bez koje ne možete, vremenski period u kojem ste očito bili prisutni u nekom prošlom životu… haha zezam se, ali eto kroz povijesne filmove sigurno vam se svidio neki stil pa uzmite detalje i prilagodite ih današnjem vremenu. Ono najvažnije je da vam kroj odjeće odgovara vašem obliku tijela jer tada ćete dobro izgledati a samim time i dobro se osjećati.


2. Na koji način surađujete s klijentima i na koji način im pomažete da pronađu sebe u modnom svijetu ?

Sa privatnim klijentima surađujem online i uživo. Na njihov zahtjev izrađujem virtualno savjetovanje ili se uživo sastajemo i idemo u šoping. U oba slučaja klijenti mi ispunjavaju unaprijed pripremljeni Upitnik na osnovu kojeg ih pobliže upoznajem kako bih se što bolje pripremila. Često znamo njihove omiljene komade iz ormara osvježiti novim te kreirati što više kombinacija. Na kraju klijentima pošaljem Look book sa svim kombinacijama koje smo napravili i savjetima koji se odnose na krojeve koji im odgovaraju i koje bi trebali izbjegavati, kako bi istaknuli svoje adute a prikrili nedostatke.

Sa poslovnim klijentima surađujem na snimanju spotova, snimanju novih kolekcija za web shop i/ili instagram profile, oblačim ih za gostovanja na TV-u ili za fotkanja za intervjue i sl.

Od nedavno sam počela održavati Modne radionice u novootvorenom Concept storeu Loža i to se pokazalo vrlo poticajno i zabavno. Održavam ih svako drugi četvrtak i iduća je 07.12.


3. Kako funkcionira princip shopping pratnje?

Kao što sam gore navela klijent mi prvo ispuni upitnik kako bih ga bolje upoznala i odredila gdje ćemo ići u šoping. Moram priznati da su moji klijenti vrlo interesantne i zabavne osobe. To su ljudi koji žele raditi na sebi, vole modu ili ako i nisu ludi za modom svjesni su da im kombiniranje odjeće baš i ne ide. Tako da komunikacija odmah krene u dobrom pravcu. Kada uđemo u dućan uzmem par komada i odvedem ih u garderobu, dok oni prvu turu obuku ja donesem još odjeće. Svaku kombinaciju fotkamo, ali fotkamo i one komade koji će nositi sa robom iz ormara (to im sve posložim u Look book). Obično se odmah ide na blagajnu iz garderobe. U prosjeku šoping obavimo za dva sata.


4. Koji faktori utječu na pronalazak stila ?

Prvo i osnovno kod stila je svjesnost o njemu. Vi morate osvijestiti tko ste, vaše pojavljivanje u javnosti je vaša vizitka. Da li stihijski kupujete odjeću ili promišljate što kupujete?

Imam klijente koji traže pomoć pri određivanju stila i tada uzimamo u obzir sve, od građe tijela do posla kojim se bave, interesa, hobija, sporta, muzike, dobi, mjesta stanovanja…

S druge strane imam klijente koji imaju definiran svoj stil i žele ga samo izbrusiti, žele obnoviti garderobu, napraviti nove kombinacije ne odstupajući od svog stila.


5. Koliki je vremenski period potreban za promjenu ?

Ako baš želite promijeniti stil dovoljan je jedan šoping sa mnom haha. To se obično dešava kod mlađih klijenata pri promjeni posla pa poslovni dress code zahtjeva klasičnu garderobu. Kod zrelijih klijenata potreban je samo vodič pošto oni znaju otprilike kako žele izgledati ali nisu se snašli u velikoj ponudi na tržištu.


6. Koje dobne skupine su najčešći klijenti ?

Prevladavaju zreliji klijenti iako tu i tamo zaluta neka mlađa osoba.


7. Možete li opisati Vaš stil osobno ?

Volim se ženstveno oblačiti ali sam vrlo promjenjiva pa tako koketiram sa stilom 50-tih, 70-tih, ponekad ubacim trendy detalje. Ono što je karakteristično za mene su šeširi, kape, šubare i turbani.


8. Treba li za formiranje stila izdvojiti puno novaca ?

Apsolutno ne. Ako želite biti hodajuća reklama nekog svjetskog poznatog branda onda bih to nazvala nedostatkom stila.


9. Svi koji žele pronaći sebe ili promijeniti stil, kako Vam se mogu javiti ?

Moje sve kontakte možete pronaći na www.coco.hr i IG @cocoblindraise


10. Koliki budžet bi bio optimalan za pronalazak stila ?

To je nezahvalno pitanje pošto ne znam što imamo u ormaru i u kojem smjeru idemo. Moda je igra i tako je treba i doživjeti. Kombinirati se može nespojivo. Još davno se Coco Chanel proslavila kombinacijom bižuterije i pravih bisera, tako da Vam na ovo pitanje ne mogu odgovoriti.



© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page