top of page

Tajna prirodne kozmetike

Koža je naš najveći i skoro najosjetljiviji organ te posebno moramo paziti na njegu kože kako bi ona izgledala zdravo i njegovano. U današnjem svijetu gotovo svaka žena ima određeni paket kozmetičkih preparata koje svakodnevno koristi. Svima je poznato da je kozmetika sačinjena od mnogih sastojaka koji nisu prirodni. Na sreću sve je više brendova koji žele biti drugačiji i proizvoditi prirodnu kozmetiku koja je puno zdravija i pogodnija za našu kožu. Prirodna kozmetika ima niz prednosti, npr. ona je biorazgradiva, odnosno sačinjena je od prirodnih sastojaka koji se razgrade prirodnim putem u našem tijelu. Također koža bolje podnosi prirodne sastojke. Prirodna sastojci koje nanosimo na kožu potiču proizvodnju kolagenskih i elastičnih vlakana i time aktivira prirodne metaboličke procese kože umjesto da ih nadomjesti. Stoga nema opasnosti da se koža masti. Već nakon par mjeseci svakodnevnog korištenja konvencionalne moderne kozmetike koža razvije antitijela na umjetne kemijske sastojke te oni više ne djeluju. Prirodna kozmetika ne stvara ovisnost kože i ne dovodi do pojave smanjenja namjenjenog učinka.


Za najosjetljiviju kožu bitno je da se koristi kozmetika bez parabena. sulfata, alkohola i parfema. Mirisi moraju biti prirodni, bez dodataka. Dodaci koji se često dodaju u kozmetiku kako bi ona bila primamljivija su neprirodni i teže se upijaju u kožu. Samim time usporava se prirodni proces.


Kod prirodne kozmetike uglavnom na pakiranju postoji i napomena da se radi o certicifiranoj prirodnoj kozmetici koja ne sadržava parafine, silikone, mineralna ulja te sintetičke mirise i boje. Uz sve navedeno prirodna kozmetika je i ekološki prihvatljiva.


Ukoliko imate osjetljivu kožu, svakako se preporuča korištenje preparata na prirodnoj bazi. Prirodni sastojci će smanjiti mogućnost pojave reakcije na Vašoj koži, crvenila. svrbeža ili alergija.


Na dnevnoj bazi puno peremo ruke, pa je bitno da sapun bude što kvalitetniji kako nam ruke ne bi bile isušene. Prirodni sapuni ne sadržavaju štetne dodatke pa se svakako preporuča korištenje prirodnih sapuna. Nakon pranja ruku dobro je staviti i prirodnu kremu za ruke kako bi ruke izgledale njegovano. Velika je prednost što postoje sapuni sa prirodnim esencijalnim uljima lavande, mente, naranče tako da uz to što dubinski čiste kožu, ugodno i mirišu.


Prirodnu kozmetiku možete kupiti u klasičnim drogerijama poput DM-a, Mullera i Bipe.Tako npr u DM-u možete pronaći prirodne proizvode marke Alverde, Naturkosmetik, Weleda i Electa. Vrlo je pozitivno da od navedenih proizvođača možete naći i cijelu liniju prirodnih preparata - prirodnih sapuna, krema za lice i tijelo, losiona, prirodnih preparata za njegu kose. Alverde također ima i svoju liniju šminke koju možete naći u svim DM prodavaonicama. Također sve je više malih proizvođača koji proizvode prirodnu kozmetiku koju možete naručiti putem Interneta.


Čitajte nas i dalje, uskoro donosimo nekoliko odličnih hrvatskih proizvođača prirodne kozmetike koje još uvijek ne možete pronaći u velikim drogerijama, a itekako su kvalitetni ! :)






© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page