top of page

Vinoteka Bornstein - oaza za sve ljubitelje vina i romantike

Vaša potraga za savršenstvom ovdje završava - dobrodošli u prvu i najstariju vinoteku (vinoteku) u Hrvatskoj! Nedaleko od zagrebačke katedrale u gotovo 2 stoljeća starom nadsvođenom vinskom podrumu na Kaptolu 19, od 1989. godine, započela je priča o novom i moderne hrvatske vinske scene. Ovo je mjesto za sve ljubitelje vina željne znanja i novih vinskih iskustava, koji žele naučiti više i upoznati se s domaćim i svjetskim vinskim sortama u posebnom okruženju. A što se tiče interneta danas je bio dominantan medij dobro znamo da ga možete prenijeti kroz djelić doživljaja i doživljaja - jer internetom ne možete prenijeti mirise, ne možemo vam približiti okuse, ne možemo razgovarati s vama čašu vrhunskog vina.Stoga vas pozivamo da nas posjetite i uvjerite se da vas na policama našeg vinskog podruma očekuje najbolji izbor hrvatskih vina, stotine vina iz cijelog svijeta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, istarski tartufi i slanine. i slatke slastice. A onda, kad ste mislili da ste sve vidjeli, podijelit ćemo naš najveći ponos - arhivsku zbirku vina vinarija Kutjevo i Belje te najstariju bocu hrvatskog vina - burgundca bijelog iz 1947. godine.

Vinoteka nudi veliki izbor vina i vinskih zalogaja (...plohe od sira, pršuta i mesa, bruskete, tramenzini itd...)! Imate mogućnost uživati uz otvorenu terasa s pogledom na Katedralu, posjetiti vinoteku u kojoj su dostupni različiti autohtoni proizvodi (tartufi, maslinovo ulje, džemovi, morska sol i ostali suveniri). Ovaj wine bar je raj za ljubitelje vina, a uz odlično vino imate niz drugih pogodnosti - sve degustacije i prezentacije vina mogu se odviti i na engleskom jeziku, što je vrlo velika privilegija ako u ovaj vinski bar želite dovesti prijatelje iz različitih zemalja svijeta i upoznati ih sa visokom kvalitetom hrvatskih vina. Imate i mogućnost korištenja besplatnog parkiranja i besplatnog interneta.


Kratka šetnja od zagrebačke katedrale, u veličanstvenoj 200. god. podrumu od cigle, prije 30 godina rođena je prva hrvatska vinoteka (Vinoteka) koja je iznjedrila obnovljenu hrvatsku vinsku scenu.


Pioniri ovog enološkog projekta stvorili su pravi vinski hram u kojem će uživati ​​entuzijasti i ljubitelji vina iz cijelog svijeta.


DUĆAN

Na policama vinoteke možete pronaći fantastičan izbor hrvatskih i stranih vina. Dostupni su i visokokvalitetni gurmanski užici, kao što su razni proizvodi od tartufa, najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja, vinski dodaci, žestoka pića, sirevi, mesni proizvodi. Ukoliko trebate pomoć, vlasnici i njihovo educirano osoblje će razgovarati oko odabira. Taman kad pomislite da ste vidjeli sve što ovo mjesto nudi, domaćini će vam otkriti svoj najveći ponos: zbor vina Kutjevačkog i Beljskog podruma te butelja najstarijeg vina u Hrvatskoj – bijelog


Po reputaciji Bornstein je poznat po svojim prekrasnim poklon pakiranjima koja su popularan izbor u božićno vrijeme.


BAR

Osim što posjeduje jednu od najstarijih i najljepših vinoteka u Hrvatskoj, wine bar otvoren je 2015. godine, privlačeći goste, ne samo svojim rustikalnim uređenjem, već i bogatom vinskom kartom s preko 100 odabranih vina iz Hrvatske i svijeta, uključujući i male vinske zalogaje.


Questovi su komentirali kako su se, kada su posjetili Bornsteins, osjećali kao da su kod kuće u opuštenoj atmosferi.


USLUGE

Očigledna je vlasnikova strast prema vinu, kao i njihovo veliko poznavanje vina. To dijele sa svojim gostima kroz razne usluge i ponude. Osim dolaska i uživanja u čašici u baru, Quest može sudjelovati u organiziranim degustacijama vina, vinskim letovima ili organizirati poseban događaj za obitelj i prijatelje. Tvrtke mogu održati sastanke, proslave na zahtjev. Također svatko može prisustvovati degustacijskim večerama koje često organiziraju posebni gostovi vinari i kuhari koji savjetuju o pripremi hrane i vina.


Bornstein surađuje s brojnim turističkim agencijama kako bi svojim klijentima stvorili nezaboravno vinsko iskustvo tijekom boravka u Zagrebu.


Vrijedi posjetiti!

© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page