top of page

Čari egzotike u Zagrebu: Večernji izlazak u La Cubaniti u Zagrebu

La Cubanita je prvi latino bar u Zagrebu nudi autentične kubanske koktele, konobare koji govore španjolski i najbolje hitove od latino glazbe (Bossa Nova, Salsa, Merengue, Regueaton) i još mnogo toga.

Izvor fotografije: Facebook La Cubanita


La Cubanita nalazi se u Vlaškoj 48, a ovaj egzotičan bar pokrenula je predivna dama sa Kube Yenis, žena koja je prava inspiracija. Odgovorila nam je i na nekoliko pitanja koja će nam pomoći da se upoznamo sa njenom kulturom i idejom otvaranja ovog poznatog lokala.


Kako si odlučila doći u Hrvatsku ?

Nekoliko godina za redom sam ljetovala na hrvatskom primorju, jednostavno sam se tada zaljubila u Hrvatsku na prvi pogled a kako sam uvijek sletila u Zagrebu definitvno sam se u budućnosti vidjela da i živim i radim u njemu te sam se tako odlučila doći ovdje.


Što ti se u Hrvatskoj najviše sviđa ?

U Hrvatskoj mi se najviše sviđa to što je ovo sigurna država, toliko je lijepo kada bez straha možeš šetati bilo gdje nebitno bila to noć ili dan.


Koje su razlike i sličnosti između hrvatske i kubanske kulture ?

Smatram da je najveća sličnost u našim kulturama upravo ta što smo podjednako vedre, nasmijane i druželjubive osobe. A kada smo kod razlika bila sam u čudu kada sam se tek doselila što se ljudi baš i ne grle u Hrvatskoj jer mi se na Kubi zagrlimo kada se god vidimo i to nam je zagrljaj sreće, tako vjerujemo da će nas dobra sreća pratiti dok se ponovno ne sretnemo.


Kako to da si se odlučila otvoriti ovaj bar ?

Kada sam ja otvorila svoj bar tada u Zagrebu nije bilo ni jednog takvog bara sa latino atmosferom i Kubanskim duhom te sam odlučila otvoriti svoj bar jer sam vidjela da takvo što definitivno fali Zagrebu.


Što ga čini specifičnim, odnosno posebnim ?

Specifičnim ga čini upravo to što je sve u njemu rađeno s ljubavlju i puno truda, to mjesto nije samo bar posjetiteljima već njihov drugi dom!


Tko je zaslužan za dobru glazbu u lokalu?

Za dobru glazbu sam u lokalu zaslužna isključivo ja, toliko sam se interesirala oko glazbe da sam završila i višu školu za DJ-a a kasnije sam svo svoje znanje prenijela na naše stručno osoblje.


Imate li specifičnih koktela ?

Svi naši kokteli su specifični jer je njihova receptura originalno kubanska.


Koje je najspecifičnije piće u lokalu ?

Svako bih izdvojila naš kubanski mojito koji pripravljamo na malo drugačiji način sa punim kockama leda, kada ga jednom probate poželite još jedan.


Koje je radno vrijeme lokala ?

Lokal je otvoren od srijede do subote. Srijedom i četvrtkom smo otvoreni od 16:00 - 00:00 a petkom i subotom radimo pak nešto duže od 18:00-02:00 ujutro.


Koji gosti su najčešći posjetitelji ?

U samom početku su to bili najčešće Latino Amerikanci no s vremenom su nas toliko zavoljeli i Hrvati da se jednostavno sada ne mogu odlučiti koga ima više, no, rekla bih da ih je sada u podjednakom broju.


Koje piće se najviše traži ?

Najviše se traži naš kubanski mojito, nekada nam nedostaje i čaša u kojeg ga serviramo! - nasmijala se Yenis


Odakle inspiracija za uređenje lokala ?

Moja vječita životna inspiracija je moja majka koja živi na Kubi, cijeli lokal je uređen u bezbroj raznolikih boja, različitog zelenila i cvijeća, a baš takva je i moja majka. Dan danas je poletna, lepršava, vesela i rasplesana kao i prije dvadesetak godina. Kako bi bili u toku sa svirkama i zabavi koje se često organiziraju u La Cubaniti, svakako zapratite službeni Instagram profil https://www.instagram.com/la_cubanita_zg/ i posjetite odličan latino bar sa još boljim latino koktelima i latino hitovima :)


Izvor fotografije: Facebook La Cubanita











© 2035 by Train of Thoughts. Powered and secured by Wix

bottom of page